Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Počas letných prázdnin prešlo rekonštrukciou viacero škôl vo Vranove

Vo Vranove nad Topľou sa učitelia aj žiaci môžu tešiť z piatich zrekonštruovaných základných škôl a ôsmich materských škôl.

Vranov nad Topľou 3. septembra (TASR) - Dnešnému otvoreniu školského roka vo Vranove nad Topľou predchádzala, podobne ako aj na území iných samospráv, revitalizácia základných a materských škôl (MŠ). V rámci jednotlivých projektov financovali obnovu školských objektov, ako aj nákup ich nového vybavenia.

Ako TASR informovala hovorkyňa vranovskej radnice Eva Mitaľová, na území Vranova nad Topľou dnes vstúpilo do nového školského roka osem materských a päť základných škôl (ZŠ) v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta.

Rekonštrukčné práce v interiéroch MŠ pozostávali počas leta z maľovania stien a obnovy pieskovísk. "Všetky materské školy dostali nové matrace a paplóny v celkovej hodnote takmer 7000 eur," konkretizovala Mitaľová. V areáloch materských škôl na Sídlisku II, ako aj Sídlisku 1. mája, pribudli nové detské ihriská.

Náročnejšie rekonštrukčné práce sa dotkli v uplynulých týždňoch ZŠ na Bernolákovej ulici. Okrem malieb interiéru a vybavenia areálu školy tam prebehlo sadenie nových krovín a stromčekov. Počas prázdnin odštartovala na pôde školy zároveň oprava strechy nad telocvičňou a jedálňou, ktorá naďalej pokračuje. Výmena okien v triedach a knižnici, ako i oprava časti fasády, sa zrealizovala počas leta na ZŠ na sídlisku Lúčna.

Mitaľová ďalej uviedla, že verejné priestranstvo pred ZŠ na Bernolákovej ulici je po letnej rekonštrukcii vybavené novým 35-metrovým chodníkom a asfaltovou plochou s 15 parkovacími miestami. "V strede cestnej komunikácie sa zároveň zmenšila zelená plocha, ktorá doteraz obmedzovala vodičov pri otáčaní sa s motorovými vozidlami," podotkla hovorkyňa.

Základná škola na Sídlisku II disponuje po letných prázdninách obnovenými schodmi vedúcimi do jej kotolne, podlahy veľkej a malej telocvične školy sú pokryté novým náterom. Novinkou na pôde školy je aj ďalšia učebňa s interaktívnou tabuľou a dataprojektorom. "Škola plánuje v priebehu septembra uviesť do života ďalšiu počítačovú učebňu," doplnila Mitaľová.