Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Regióny

Počas sviatkov budú cintoríny otvorené až do 22. hodiny

Zamestnanci správy cintorínov budú obchádzať cintoríny, monitorovať situáciu a zabezpečovať čistotu a poriadok, informovala Jana Gmitterová z referátu komunikácie mesta Trnava.

Trnava 31. októbra (TASR) - Trnavské cintoríny budú oddnes do 3. novembra otvorené až do 22. hodiny. Návštevníkom to umožní prísť na pietne miesta v dlhšom časovom období, čím sa predíde návalom a dopravným zápcham.

Zamestnanci správy cintorínov budú obchádzať cintoríny, monitorovať situáciu a zabezpečovať čistotu a poriadok, informovala Jana Gmitterová z referátu komunikácie mesta Trnava. Občanom budú k dispozícii aj pri hľadaní hrobového miesta. "Kancelária správy cintorínov na Kamennej ceste bude otvorená 1. a 2. novembra od 9. do 17. hodiny, občania si aj v tomto čase môžu preveriť platbu za hrobové miesto, uzatvoriť zmluvu o prenájme hrobového miesta a vykonať platbu za prenájom hrobového miesta. Predĺžená je aj otváracia doba kvetinárstva a cintorínskej architektúry," uviedla Gmitterová. Prevádzkovateľ pohrebísk mesta Trnava aj tento rok vydal zákaz pálenia sviečok a kahancov pred kaplnkou a v jej okolí na novom cintoríne na ulici Terézie Vansovej z dôvodu každoročných požiarov a verejného ohrozenia. Dopravu bude ako po minulé roky usmerňovať hliadka dopravnej polície. Pri cintorínoch bude hliadkovať aj mestská polícia.