Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Počas víkendu sa začne letná sezóna na kúpalisku Margita-Ilona

Ilustračná snímka. Foto: TASR Henrich Mišovič

Kúpalisko, ktorého zriaďovateľom je mesto Levice, začalo s realizáciou niekoľkých investícií už po skončení minuloročnej letnej sezóny.

Levice 15. júna (TASR) – Letná turistická sezóna na kúpalisku Margita-Ilona sa začína v sobotu 19. júna. Tohtoročnú sezónu ovplyvňujú protiepidemické opatrenia. „Rúška nie sú povinné, treba však dodržiavať bezpečnú vzdialenosť pri pohybe po areáli i pri pobyte na voľných oddychových plochách. Dodržiavať treba zásady zvýšenej osobnej hygieny,“ upozorňuje vedenie kúpaliska návštevníkov.

Kúpalisko, ktorého zriaďovateľom je mesto Levice, začalo s realizáciou niekoľkých investícií už po skončení minuloročnej letnej sezóny. Pri rekreačnom bazéne pribudli ďalšie dve sekcie betónovej dlažby, na ktorých bude umiestnených 40 kusov slnečníkov a 100 lehátok. „Pokračovali sme v obnove drevených chatiek za nové bungalovy, ukončený je desiaty bungalov. Ďalšou investíciou je revitalizácia detského a športového areálu v kempingu. Na kúpalisku v blízkosti novovybudovaných plôch pre slnečníky pribudlo oplotené ihrisko na plážový futbal a volejbal, rozšíril sa kolektorový systém pre detský bazén,“ informoval riaditeľ kúpaliska Ján Lacek.

Návštevníci majú k dispozícii štyri bazény, z toho rekreačný bazén Eva, plavecký bazén Adam, bazén Tereza pre deti s basketbalovým košom a volejbalovou sieťou a bazén pre deti do šesť rokov, ktorý je vyhrievaný kolektorovým systémom.