Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Počas víkendu v Bratislave sa zmenia trasy niektorých liniek MHD

Snímka z predstavenia nových vyše 18-metrových kĺbových autobusov, ktoré budú premávať na linkách MHD v Bratislave. Foto: TASR - Dano Veselský

Návštevníkom sobotňajších (20. 8.) Vajnorských dožinkov DPB pripomína, že na linkách 52 a 53 kapacitne posilní spoje väčšími vozidlami.

Bratislava 19. augusta (TASR) - Opravy komunikácií i ohlásené podujatia prinesú zmeny vo víkendovej premávke bratislavskej mestskej hromadnej dopravy (MHD). Dopravný podnik Bratislava (DPB) o tom informoval na sociálnej sieti.

Konkretizoval, že oprava vozovky pozmení trasu linky 96. "Z dôvodu rekonštrukcie na Dolnozemskej ceste bude v smere na letisko premávať obchádzkou po Mamateyovej, Gettingovej a Dolnozemskej ceste, pričom na zastávke Bosákova nebude zastavovať. V oboch smeroch - Letisko i Prokofievova - bude stáť na zastávke Hraničná na Mierovej ulici ako linka 42," spresnil dopravca.

Návštevníkom sobotňajších (20. 8.) Vajnorských dožinkov DPB pripomína, že na linkách 52 a 53 kapacitne posilní spoje väčšími vozidlami.

Cyklistické podujatie L'Etape Slovakia by Tour de France a jeho program zasa pozmenia trasu linky 50 v Ružinove počas sobotňajšieho predpoludnia i popoludnia a nedeľňajšieho (21. 8.) skorého rána. "Počas hlavných pretekov v nedeľu ráno môže dôjsť ku krátkodobému prerušeniu premávky liniek na trase peletónu Ružinovská – Záhradnícka – Karadžičova – Dostojevského rad – nábrežie – Botanická – Devínska cesta – Kremeľská – Istrijská – Jána Jonáša," upozornil DPB.

V nedeľu sa zmení aj trasa linky 43. "Medzi 8.00 a 13.00 h nebude premávať na konečnú Lesopark, ale po skrátenej trase Patrónka - Železná studnička. Spoje premávajúce na Kačín však budú premávať bez obmedzenia,“ dodal dopravca.