Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Počas víkendu zaočkovali v obchodnom centre v B.Bystrici 412 ľudí

Ilustračné foto. Foto: TASR/DPA

Dať sa zaočkovať je stále možné počas tohto a budúceho týždňa aj vo veľkokapacitných očkovacích centrách (VOC) v Banskej Bystrici, vo Zvolene a v Lučenci.

Banská Bystrica 8. novembra (TASR) – Možnosť nechať sa zaočkovať jednodávkovou vakcínou Janssen priamo v obchodnom centre v Banskej Bystrici využilo počas oboch víkendových dní celkovo 412 ľudí, z toho 106 ich bolo vo veku nad 50 rokov. TASR o tom v pondelok informovala vedúca oddelenia komunikácie Úradu Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Lenka Štepáneková.

Očkovanie priamo v centre Europa bude pre verejnosť otvorené aj najbližšiu sobotu 13. novembra, opäť v čase od 10.00 do 18.00 h na prvom poschodí. Očkovať sa bude jednodávkovou vakcínou Janssen a bude prístupné pre záujemcov od 18 rokov aj bez predchádzajúcej registrácie,“ zdôraznila Štepáneková.

Dať sa zaočkovať je stále možné počas tohto a budúceho týždňa aj vo veľkokapacitných očkovacích centrách (VOC) v Banskej Bystrici, vo Zvolene a v Lučenci. Podrobný rozpis, kedy, o koľkej a akou vakcínou, je zverejnený na webe a sociálnej sieti kraja.

Štepáneková však upozornila, že v prípade Banskej Bystrice dôjde od budúceho týždňa k zmene miesta VOC. Ešte počas tohto pracovného týždňa sa očkuje v poliklinike NovaMed, potom sa presúva opäť do budovy bývalého krajského súdu na Komenského ulici, na tzv. Kačici.