Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

Počasie lyžiarom praje, bežkovať sa dá aj na trase Šachtičky-Donovaly

Na snímke bežci na lyžiach na trati neďaleko Mengusoviec, archívna snímka. Foto: TASR - Oliver Ondráš

Snehová nádielka lyžiarom praje, aj v stredu v Banskej Bystrici, na Donovaloch i okolí husto snežilo a podmienky sú dobré.

Banská Bystrica 6. januára (TASR) – Hoci sa každoročná plavecká 24-hodinovka v Banskej Bystrici, ktorá býva medzi sviatkami, nemohla vlani uskutočniť pre pandemické opatrenia, obyvatelia mesta pod Urpínom a blízkeho okolia môžu urobiť viac pre svoje zdravie a lepšiu fyzickú kondíciu napríklad na bežkách.

Ako informovali Záhradnícke a rekreačné služby (ZAaRES) Banská Bystrica, v utorok (5. 1.) prepílili a upravili trasu Šachtičky -Donovaly. Zdôrazňujú, že aktuálne informácie súvisiace s úpravou bežkárskych tratí pravidelne prinášajú na svojej webovej stránke.

Už v závere uplynulého roka sa ZAaRES-u podarilo upraviť desaťkilometrový okruh Šachtičky - Žiare - Izbica - popod Jelenskú skalu - Šachtičky a trate Králiky - Skalka a Králiky - Hostinec.

Snehová nádielka lyžiarom praje, aj v stredu v Banskej Bystrici, na Donovaloch i okolí husto snežilo a podmienky sú dobré. Ťažký sneh však môže lámať stromy a trate treba neustále v náročných podmienkach upravovať, aby boli prejazdné.