Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Počet dopravných nehôd aj obetí v Košickom kraji medziročne stúpol

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Martin Baumann

S cieľom čo najviac eliminovať počet dopravných nehôd, predovšetkým smrteľných, bude v teréne viac policajtov.

Košice 2. augusta (TASR) - Na území Košického kraja eviduje polícia za prvý polrok tohto roka 766 dopravných nehôd, čo je medziročne viac o 101 prípadov. "Pri týchto dopravných nehodách prišlo o život 22 osôb, o sedem viac ako vlani v rovnakom období," informovala v utorok košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

S cieľom čo najviac eliminovať počet dopravných nehôd, predovšetkým smrteľných, bude v teréne viac policajtov. "Policajti počas celého mesiaca august zvýšia dohľad nad dodržiavaním povinností účastníkov cestnej premávky s cieľom zlepšenia situácie na cestách," uviedla hovorkyňa. Kontroly sa týkajú najmä miest, kde podľa analýz dochádza k dopravným nehodám a rizikových úsekov.

"Policajti sa prioritne zamerajú na kontrolu dodržiavania zákazu požívania alkoholu u vodičov motorových, ale i nemotorových vozidiel. Každý vodič, ktorého policajti počas zvýšeného dohľadu zastavia a podrobia kontrole, sa dychovej skúške nevyhne," doplnila Mésarová.

Veľký je naďalej aj počet vodičov v kraji, ktorý sadajú za volant pod vplyvom alkoholu. Za prvý polrok policajti na cestách odhalili až 572 takýchto šoférov. Z nich 264 "nafúkalo" viac ako jedno promile. Vlani v prvej polovici roka polícia odhalila 496 vodičov pod vplyvom alkoholu, z nich 273 malo v dychu nad jedno promile.