Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Počet mestských poslancov a volebných obvodov v Žiline sa nezmení

Na snímke pohľad na radnicu mesta Žilina, kde sú reprezentačné priestory primátora. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Podľa schváleného materiálu žilo na konci apríla tohto roku v Žiline 81.480 obyvateľov, najviac na sídliskách Vlčince (17.699) a Solinky (12.079).

Žilina 20. júna (TASR) – Obyvatelia Žiliny si v jesenných komunálnych voľbách budú voliť 31 mestských poslancov v ôsmich volebných obvodoch, tak ako v predchádzajúcich komunálnych voľbách. Na pondelkovom rokovaní o tom rozhodli poslanci mestského zastupiteľstva (MsZ).

Volebný obvod číslo 1 (Hliny I - IV, Staré mesto) bude mať päť poslancov, volebný obvod číslo 2 (Bôrik, Hliny V - VIII, Malá Praha) štyroch poslancov, volebný obvod číslo 3 (Solinky) päť poslancov, volebný obvod číslo 4 (Vlčince) sedem poslancov, volebný obvod číslo 5 (Hájik ) troch poslancov, volebný obvod číslo 6 (Bytčica, Rosinky, Trnové) dvoch poslancov, volebný obvod číslo 7 (Bánová, Závodie, Žilinská Lehota) dvoch poslancov a volebný obvod číslo 8 (Brodno, Budatín, Mojšová Lúčka, Považský Chlmec, Strážov, Vranie, Zádubnie, Zástranie) troch poslancov.

Podľa schváleného materiálu žilo na konci apríla tohto roku v Žiline 81.480 obyvateľov, najviac na sídliskách Vlčince (17.699) a Solinky (12.079). Na každého mestského poslanca pripadá priemerne 2633 obyvateľov.