Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Počet návštevníkov Morského oka klesol takmer o tretinu

Na archívnej snímke zrkadlenie brehov Morského oka. Foto: TASR Milan Kapusta

Morské oko, kedysi nazývané aj Veľké Vihorlatské jazero, je najväčšie jazero vo Vihorlatských vrchoch.

Snina 25. septembra (TASR) - Počet návštevníkov najnavštevovanejšej lokality Morské oko prírodnej rezervácie Vihorlatský prales počas letnej turistickej sezóny klesol takmer o tretinu. Informovala o tom riaditeľka Chránenej krajinnej oblasti Vihorlat Zuzana Argalášová s tým, že jazero je východzím bodom na rôzne turistické a náučné chodníky do vihorlatských bučín.

"Počas letnej turistickej sezóny navštívilo Morské oko dohromady 25.365 turistov, z nich bolo 1126 cyklistov. Oproti roku 2021 je to pokles o 10.600 turistov, čo je takmer o 30 percent menej. Ubudlo aj cyklistov, tých prišlo na lokalitu o 371 menej, čo je pokles o takmer 25 percent," konkretizovala výsledky Argalášová. Najvyššia návštevnosť počas sezóny tam bola 7. augusta, kedy lokalitu navštívilo 778 turistov. Najviac cyklistov prišlo na Morské oko 28. júla - 41.

Morské oko, kedysi nazývané aj Veľké Vihorlatské jazero, je najväčšie jazero vo Vihorlatských vrchoch. Zároveň ide o tretie najväčšie prírodné jazero na Slovensku, po Štrbskom plese a Veľkom Hincovom plese vo Vysokých Tatrách.