Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Počet ľudí s COVID-19 v nemocniciach trenčianskeho kraja klesol

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Najviac pacientov s ochorením COVID-19 ležalo v nemocniciach Žilinského samosprávneho kraja, najmenej v Bratislavskom samosprávnom kraji.

Trenčín 21. júna (TASR) – V nemocniciach v Trenčianskom samosprávnom kraji bolo v nedeľu hospitalizovaných 13 pacientov s ochorením COVID-19. V porovnaní s predchádzajúcim týždňom ich počet klesol o 12. Dvaja pacienti boli napojení na umelú pľúcnu ventiláciu. Vyplýva to z údajov Národného centra zdravotníckych informácií.

Najviac, desať pacientov, ležalo s ochorením COVID-19 v TSK v Trenčianskom okrese, z nich dvaja boli na umelej pľúcnej ventilácii. Dvaja pacienti s novým koronavírusom ležali v okrese Považská Bystrica a jeden v Myjavskom okrese. V ostatných okresoch TSK nemali žiadneho pacienta s ochorením COVID-19.

Na Slovensku bolo v nedeľu hospitalizovaných 158 pacientov s potvrdeným ochorením COVID-19 (pokles o 38), z nich 20 bolo na umelej pľúcnej ventilácii. Najviac pacientov s ochorením COVID-19 ležalo v nemocniciach Žilinského samosprávneho kraja (41), najmenej v Bratislavskom samosprávnom kraji (šesť).