Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Počet nakazených stúpol v trenčianskych nemocniciach o dve tretiny

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Najviac hospitalizovaných bolo v kraji v Trenčianskom okrese, kde s ochorením COVID-19 ležalo 75 pacientov, z nich sedem bolo na pľúcnej ventilácii.

Trenčín 4. novembra (TASR) – V nemocniciach v Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK) ležalo v stredu (3. 11.) 184 pacientov s potvrdeným ochorením COVID-19. V porovnaní s predchádzajúcim týždňom ich počet stúpol o dve tretiny. Šestnásť z nich bolo napojených na umelú pľúcnu ventiláciu. Informovalo o tom Národné centrum zdravotníckych informácií.

Najviac hospitalizovaných bolo v TSK v Trenčianskom okrese, kde s ochorením COVID-19 ležalo 75 pacientov, z nich sedem bolo na pľúcnej ventilácii. Nasledovali okresy Prievidza (35, štyria na ventilácii), Považská Bystrica (28, nikto na umelej ventilácii), Ilava (18, nikto na umelej ventilácii), Partizánske (14, traja na umelej ventilácii), Myjava (11, dvaja na umelej ventilácii), Nové Mesto nad Váhom (traja, nikto na umelej ventilácii). V okresoch Bánovce nad Bebravou a Púchov nebol hospitalizovaný žiadny pacient s novým koronavírusom.

V slovenských nemocniciach bolo v stredu hospitalizovaných 1890 pacientov s potvrdeným ochorením COVID-19, z nich 179 bolo na umelej pľúcnej ventilácii. Najviac ich bolo v Košickom samosprávnom kraji (424). Nasledovali Prešovský (405), Žilinský (318), Banskobystrický (201), Trenčiansky (184), Nitriansky (141), Bratislavský (125) a Trnavský samosprávny kraj (92).