Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Počet pacientov s COVID-19 v nemocnici v košickej Šaci postupne klesá

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Michal Svítok

Riaditeľ nemocnice Pavol Rusnák uviedol, že mimo pracovného procesu evidujú 14 zamestnancov.

Košice 12. apríla (TASR) – Počet hospitalizovaných pacientov, ako aj počet neprítomných zamestnancov v súvislosti s ochorením COVID-19 v nemocnici v košickej Šaci postupne klesá. TASR o tom informovala Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK, pod ktorú táto nemocnica patrí.

Aktuálne poskytujú zdravotnú starostlivosť 16 pacientom pozitívne testovaným na ochorenie COVID-19. "Z uvedeného počtu nie je ani jeden hospitalizovaný na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny. V porovnaní s uplynulým týždňom ide o pokles," povedal riaditeľ nemocnice Pavol Rusnák s tým, že mimo pracovného procesu evidujú 14 zamestnancov.

Nemocnica pripomína, že jej vakcinačné centrum býva k dispozícii počas piatkov, a to od 7.00 do 11.00 h. Pre blížiace sa veľkonočné sviatky bude v piatok (15. 4.) zatvorené. Mobilné odberové miesto bude zatvorené v piatok aj v pondelok (18. 4.).

Vzhľadom na epidemickú situáciu zdravotnícke zariadenie naďalej žiada pacientov, návštevníkov a sprevádzajúce osoby vstupujúce do objektov nemocnice, aby sa riadili informáciami zverejnenými na oficiálnych informačných kanáloch nemocnice a rešpektovali pokyny službukonajúceho personálu.