Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Počet pacientov s COVID-19 v nemocniciach na Zemplíne klesol pod 100

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Takmer o polovicu sa oproti pondelku 3. januára znížil počet hospitalizovaných na covidových lôžkach v mestskej Nemocnici Snina.

Humenné 10. januára (TASR) – Obsadenosť covidových lôžok v nemocniciach na Zemplíne sa začína dostávať na úroveň zo začiatku októbra minulého roka. Počet pacientov hospitalizovaných s ochorením COVID-19 klesol odvtedy prvýkrát pod 100, a to i napriek tomu, že v dvoch z piatich nemocníc zaznamenali oproti minulému pondelku (3. 1.) nárast hospitalizácií.

Ako vyplýva z informácií, ktoré TASR poskytla PR špecialistka siete nemocníc Svet zdravia Bianka Krejčíová, zo 16 na 24 stúpol za sedem dní počet pacientov na covidových lôžkach vranovskej nemocnice, o dvoch hospitalizovaných viac (spolu 13) tiež evidujú zdravotníci v nemocnici v Humennom. Naopak, z 39 na 26 klesol počet pacientov s ochorením COVID-19 v nemocnici v Michalovciach a z 29 na 18 v trebišovskej nemocnici.

Spomedzi 20 umelých pľúcnych ventilácií (UPV), ktoré majú spolu štyri nemocnice siete súkromného poskytovateľa k dispozícii, sú aktuálne v užívaní po tri v michalovskej a humenskej nemocnici.

Takmer o polovicu sa oproti pondelku 3. januára znížil počet hospitalizovaných na covidových lôžkach v mestskej Nemocnici Snina. Podľa slov konateľa zariadenia Andreja Kulana sa tu zdravotníci v pondelok starajú o 14 pacientov s novým koronavírusom, pričom zdravotný stav dvoch z nich si vyžaduje napojenie na UPV.