Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Počet pacientov s ochorením COVID-19 v nemocniciach na Zemplíne stúpol

Ilustračné foto. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Najviac (23) ich k strede (20. 7.) evidovala nemocnica v Michalovciach, o piatich pacientov sa starali vo Vranove nad Topľou, v Humennom vo štvrtok o dvoch a o jedného v Trebišove.

Michalovce 21. júla (TASR) – So stúpajúcim počtom výskytu ochorenia COVID-19 na Zemplíne stúpa aj počet hospitalizovaných s týmto ochorením. Obsadenosť covidových lôžok v zemplínskych nemocniciach medzimesačne narástla niekoľkonásobne. Vyplýva to z informácií, ktoré TASR poskytla Bianka Krejčíová, PR špecialistka siete nemocníc Svet zdravia.

Kým v júni hospitalizovala každá zo štyroch nemocníc siete na Zemplíne priemerne jedného pacienta s ochorením COVID-19 týždenne, aktuálne je v regióne na covidových lôžkach hospitalizovaných 31 pacientov. Najviac (23) ich k strede (20. 7.) evidovala nemocnica v Michalovciach, o piatich pacientov sa starali vo Vranove nad Topľou, v Humennom vo štvrtok o dvoch a o jedného v Trebišove.

Podľa informácií hygienikov je na hornom Zemplíne aktuálne počet prípadov v júli dvakrát vyšší oproti júnu, michalovský regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) eviduje na dolnom Zemplíne nárast trojnásobný. "K 20. júlu RÚVZ Michalovce zaevidoval a spracoval 453 prípadov ochorenia COVID–19, z toho v okrese Michalovce 385, v okrese Sobrance 68," uviedla pre TASR Iveta Macíková z oddelenia epidemiológie RÚVZ.