Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Počet prípadov ARO v Trnavskom kraji klesol iba mierne

Ilustračná snímka. Foto: TASR Radovan Stoklasa

Na úrovni okresov bola zaevidovaná najvyššia chorobnosť na ARO v okrese Dunajská Streda a z hľadiska vekovej distribúcie naďalej pretrváva u detí do päť rokov.

Trnava 28. marca (TASR) - Situácia vo výskyte chrípkových ochorení v Trnavskom kraji sa v uplynulom týždni v porovnaní s predchádzajúcimi siedmimi dňami takmer nezmenila, Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Trnave zaznamenal za obdobie od 20. marca len mierny pokles. U akútnych respiračných ochorení (ARO) spolu s ochorením COVID-19 o 0,51 percenta, z toho chrípke podobných ochorení o 9,14 percenta. Informoval o tom riaditeľ RÚVZ Tomáš Hauko.

Na úrovni okresov bola zaevidovaná najvyššia chorobnosť na ARO v okrese Dunajská Streda a z hľadiska vekovej distribúcie naďalej pretrváva u detí do päť rokov. Spolu bolo zaznamenaných 6236 prípadov ARO, čo je chorobnosť 2160 na 100.000 obyvateľov a 901 prípadov chrípky, pri chorobnosti 312 ľudí na 100.000 obyvateľov.

"Z dôvodu zvýšeného počtu chorých detí boli uzatvorené po jednej materskej škole v okresoch Galanta a Dunajská Streda a po jednej základnej škole v okresoch Piešťany a Galanta," doplnil Hauko.