Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Počet turistov stúpol v lete v Trenčianskom kraji medziročne o 11 %

Trenčiansky hrad, archívna snímka. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Za letné mesiace návštevníci v TSK strávili viac ako 416.000 nocí ubytovaní v hoteloch, penziónoch či chatách.

Trenčín 15. novembra (TASR) – Počas troch letných mesiacov (jún, júl, august) navštívilo Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) 104.347 dovolenkárov, čo je v porovnaní s minuloročným letom 11-percentný nárast. Veľkú väčšinu z nich tvorili domáci návštevníci.

Ako informovala výkonná riaditeľka Krajskej organizácie cestovného ruchu (KOCR) Trenčín región Eva Frývaldská, Trenčiansky kraj sa tešil najväčšej obľube v auguste, kedy ho navštívilo 44.461 turistov.

"Hlavným cieľom KOCR je propagovať región. Medziročné zvýšenie návštevnosti Trenčianskeho kraja, aj napriek komplikovanej situácii v cestovnom ruchu, nás teší. Fakt, že trenčiansky región navštívilo takmer o 13.000 domácich návštevníkov viac, ako minulý rok, je pre nás dobrým znamením i ďalšou motiváciou," skonštatovala Frývaldská.

Ako dodala, s počtom návštevníkov v roku 2021 rástol aj počet prenocovaní. Za letné mesiace tak návštevníci v TSK strávili viac ako 416.000 nocí ubytovaní v hoteloch, penziónoch či chatách. Počet prenocovaní tak medziročne vzrástol o viac ako 42.000.

"Naopak, rovnako ako na celom Slovensku, počet zahraničných turistov v porovnaní s minulým rokom klesol o viac ako 2700. Pokles je vzhľadom na celosvetovú pandémiu pochopiteľný," uzavrela riaditeľka.