Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

Pochod vďaky SNP prilákal takmer 1400 turistov

Ilustračná snímka. Foto: TASR – Milan Kapusta

Štart všetkých trás s výnimkou najkratšej bol pri Pamätníku padlých v obci Cigeľ, najkratšia, trojkilometrová trať pre rodičov s deťmi odštartovala v Handlovej.

Cigeľ/Handlová 28. januára (TASR) - Takmer 1400 registrovaných účastníkov si v sobotu Pochodom vďaky SNP uctilo v Cigli a Handlovej tragické udalosti z 13. januára 1945, keď nemecké trestné jednotky prepadli Cigeľ za pomoc partizánom. Informovali o tom organizátori na sociálnej sieti.

Organizátori 47. ročníka pochodu pripravili pre účastníkov pešie trasy rôznej náročnosti, na pochode sa tak zúčastnili skúsení turisti, ale i rodičia s deťmi. Z technických príčin zrušili v tomto ročníku lyžiarske trasy.

Štart všetkých trás s výnimkou najkratšej bol pri Pamätníku padlých v obci Cigeľ, najkratšia, trojkilometrová trať pre rodičov s deťmi odštartovala v Handlovej. V cieli na každého z 1939 účastníkov čakal okrem dobrého pocitu aj pamätný list, brožúrka a pamätný odznak.

Organizátormi Pochodu vďaky SNP boli tradične obec Cigeľ v spolupráci s mestom Handlová, Združením miest a obcí hornej Nitry, Slovenským zväzom protifašistických bojovníkov, Trenčianskym samosprávnym krajom a Klubom slovenských turistov regiónu Prievidza.