Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Pochod za podporu obyvateľov Družstevnej ulice mal pokojný priebeh

Z protestu "Spravodlivosť pre všetkých" 17.novembra 2012 v Malackách. Protestujúci pred domom starostu Malaciek chránený policajtmi. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Protestujúci sa zastavili pred domom primátora Malaciek Jozefa Ondrejku, ktorému chceli doručiť symbolickú pozvánku na rekreačný pobyt na Družstevnej ulici.

Malacky 17. novembra (TASR) – Za podporu obyvateľov Družstevnej ulice v Malackách dnes pochodovalo mestom asi 30 ľudí vrátane Oskara Dobrovodského, ktorý má dlhodobé spory so svojimi neprispôsobivými susedmi. Na protestujúcich dohliadali desiatky policajtov, pochod mal pokojný priebeh.

Protestujúci sa zastavili pred domom primátora Malaciek Jozefa Ondrejku, ktorému chceli doručiť symbolickú pozvánku na rekreačný pobyt na Družstevnej ulici. K jeho domu sa však nedostali, pretože cestu uzavrela polícia. Pochod pokračoval k mestskému úradu, kde opäť vystúpili rečníci a približne po dvoch hodinách akciu rozpustili.



Podobné podujatie sa skončilo pred týždňom zásahom polície. Spočiatku pokojný pochod "za slušný a bezpečný život na Slovensku" začal na Predstaničnom námestí a vyvrcholil pod bránami Bratislavského hradu podpálením vlajky Európskej únie. Z výtržníctva obvinili dvoch mužov.