Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Pochovali hasiča, ktorý zahynul pri hasení požiaru v Kvetnici

Pohreb Stanislava Troppa, hasiča, ktorý zahynul pri likvidácii požiaru v popradskej mestskej časti Kvetnica. Foto: TASR/Adriana Antošková

Stanislav Tropp zomrel vo veku 49 rokov. Skonal za volantom auta na zlyhanie srdca, keď šiel s cisternou pre vodu.

Poprad 4. mája (TASR) – Za prítomnosti najbližšej rodiny, priateľov a kolegov dnes v popradskej mestskej časti Veľká pochovali hasiča Stanislava Troppa. Ten zahynul pri hasení lesného požiaru v Kvetnici v pondelok (30.4.) na zlyhanie srdca pri výkone služby.

"Nie je nič horšie, ako keď veliteľ počuje, že sa mu hasič nevrátil zo zásahu. Dnes sa menia štatistiky, pretože za posledných 100 rokov zahynulo pri výkone služby len päť hasičov, dnes meníme históriu," povedal po smútočnom obrade prezident Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) SR Alexander Nejedlý.



Dnes má sviatok sv. Florián, ktorý je patrónom všetkých hasičov, no oslavovať tento sviatok práve dnes na Okresnom riaditeľstve (OR) HaZZ v Poprade určite nebudú.

Tu bude player



"Tento sviatok je pre nás najsmutnejší zo všetkých, pretože keď sa máme tešiť a oslavovať, tak smútime a odprevádzame svojho kolegu. Smutno je už od pondelka a ťažko sa o tom hovorí," konštatoval riaditeľ OR HaZZ v Poprade Ondrej Šproch. Tropp pôsobil ako technik-strojník v hasičskej stanici v Mengusovciach, ako hasič pôsobil v zbore viac ako 25 rokov.

"Svoju funkciu si zastával zodpovedne, patril medzi veľmi dobrých strojníkov, ktorí si v každej ťažkej situácii vedeli poradiť," opísal zosnulého kolegu Šproch.

Tu bude player


Život sa podľa neho na hasičskej stanici aj napriek tomu nezastavil a hoci pri výkone služby skonal kolega, hasiči museli požiar uhasiť.

"Ďalšie dni boli znova požiare, znova sme museli pokračovať v hasení, musíme ísť ďalej aj cez smútok, ktorý určite máme v srdci všetci," uzavrel Šproch.

Stanislav Tropp zomrel vo veku 49 rokov pri hasení lesného požiaru v popradskej mestskej časti Kvetnica. Skonal za volantom auta na zlyhanie srdca, keď šiel s cisternou pre vodu. Na smútočnej svätej omši sa zúčastnil aj minister vnútra SR Robert Kaliňák.