Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Počty covidových pacientov v levickej nemocnici stúpajú

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Z dôvodu ochorenia COVID-19 nie je k dispozícii 13 zamestnancov a zdravotnícky personál je vyťažený na maximum.

Levice 30. novembra (TASR) – V Nemocnici Agel Levice stúpajú počty pacientov hospitalizovaných s ochorením COVID-19. Nemocnica má v rámci reprofilizácie k dispozícii 24 lôžok s kyslíkom a päť lôžok s možnosťou napojenia na umelú pľúcnu ventiláciu. Aktuálne je hospitalizovaných 24 pacientov na štandardnom kyslíkovom lôžku, stav ďalších štyroch pacientov si vyžaduje napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu, informoval riaditeľ nemocnice Ján Belanský.

Podľa potreby dokáže nemocnica zabezpečiť lôžka aj na pediatrii a gynekologicko-pôrodníckom oddelení, skonštatoval riaditeľ. Zároveň potvrdil, že z dôvodu ochorenia COVID-19 nie je k dispozícii 13 zamestnancov a zdravotnícky personál je vyťažený na maximum.

Levická nemocnica už niekoľko týždňov poskytuje ambulantnú liečbu monoklonálnymi protilátkami proti novému koronavírusu. Liečbu musí stanoviť praktický lekár a určené sú pre pacientov v začiatočnom štádiu ochorenia, ktorí majú vysoké riziko, že koronavírus u nich prejde do závažného stavu. Zároveň zdravotníci stále pokračujú v testovaní a očkovaní.

Novinkou bude očkovanie počas soboty (4. 12.). „Podávať sa bude jednodávková očkovacia látka Janssen od firmy Johnson & Johnson. Očkovacia látka je podávaná záujemcom o očkovanie, ktorí dovŕšili minimálne 18 rokov,“ potvrdil Belanský.