Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Pod Soliskom dnes popoludní symbolicky pochovali lyže

Foto: TASR/Milan Kapusta

Program symbolickej rozlúčky so zimnou sezónou sa začal predpoludním skialpinistickými pretekmi, ktoré podľa Štefánika prebiehali s nádychom recesie.

Vysoké Tatry 14. apríla (TASR) - Pochovaním páru lyží pri Chate pod Soliskom dnes symbolicky ukončili lyžiarsku sezónu. Chatár Milan Štefánik pre TASR uviedol, že počasie nasvedčuje tomu, že lyžovať by sa malo aj počas ďalších dní, nakoľko snehu je stále dostatok.

Program symbolickej rozlúčky so zimnou sezónou sa začal predpoludním skialpinistickými pretekmi, ktoré podľa Štefánika prebiehali s nádychom recesie.

"Určite nám nešlo o to, aby niekto podával strhujúce výkony, ale predovšetkým o relax, športové vyžitie a zábavu a aby každý prišiel zdravý do cieľa. Na 3,5-kilometrovú trať zo Štrbského Plesa vyrazilo 23 dvojíc a len jedna z nich to počas pretekov vzdala," konštatoval chatár.

Pripomenul, že organizátori povolili niekoľko ústupkov, čo sa týka dodržiavania životosprávy športovcov, a pri tvorbe dvojíc sa neprihliadalo na pohlavie pretekárov. Konštatoval, že najlepší pár dorazil do cieľa trasy za 33 minút.

"Zažili sme v podstate všetky druhy počasia. Od slnečného cez zamračené a hustú hmlu až po sneženie. Dažďu sme sa v podstate vyhli, lebo sme sa dostali do vyšších polôh, kde aj teraz sneží," uviedol Štefánik.

Dodal, že program bude pokračovať športovým popoludním a zábavou až do večera. Okrem toho sa na svahoch stále lyžuje, takže priaznivci tohto zimného športu si prídu podľa neho na svoje.