Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

Podiel pozitívne testovaných v Revúcej klesol

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Roman Hancnc

Podľa zverejnených informácií miera pozitivity v okrese za jednotlivé týždne uplynulého mesiaca postupne klesla z 2,46 na 2,02 percenta.

Revúca 2. marca (TASR) – Podiel ľudí, ktorí sú pozitívne testovaní na ochorenie COVID-19, počas posledných týždňov v Revúcej aj Revúckom okrese postupne klesá. Na sociálnej sieti o tom informovala samospráva.

„Čísla nám ukazujú, že aj keď je koronavírus na miernom ústupe, je tu stále. Od 1. do 28. februára bolo v okrese celkovo vykonaných 67.470 testov, z toho bolo 1581 pozitívnych prípadov. Miera pozitivity dosiahla 2,34 percenta,“ konkretizovalo mesto.

Podľa zverejnených informácií miera pozitivity v okrese za jednotlivé týždne uplynulého mesiaca postupne klesla z 2,46 na 2,02 percenta. Čo sa týka samotného mesta, znížila sa zo 4,54 na 2,51 percenta.

Samospráva dodala, že kontrolu prevádzok aj občanov vykonáva okrem iných subjektov i mestská polícia. „Jej príslušníci zaznamenali od začiatku roka v súvislosti s dodržiavaním protipandemických opatrení viac ako 40 priestupkov, ktoré riešili v blokovom konaní,“ konkretizovalo mesto.

Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Rimavskej Sobote zároveň zrušil svoju vyhlášku číslo 59/2021, ktorou uložil samospráve Lubeníka povinnosť zabezpečiť kontrolu dodržiavania karanténnych opatrení v jednom z bytových domov v obci.