Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Opitý cestný pirát dvakrát havaroval, dvakrát z miesta nehody ušiel

Foto: TASR/KR PZ Žilina

Policajný vyšetrovateľ ho už obvinil z ublíženia na zdraví 65-ročnej cyklistky, z neposkytnutia pomoci a ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Zborov nad Bystricou 18. decembra (TASR) – Päťročný trest odňatia slobody hrozí vodičovi osobného auta z kysuckej obce Zborov nad Bystricou, ktorý v nedeľu 16. decembra večer spôsobil pod vplyvom alkoholu vážnu dopravnú nehodu.

Následne neposkytol pomoc ťažko zranenej cyklistke a ušiel, pričom znovu havaroval a opäť chcel utiecť.

"Na priamom úseku cesty zrazil cyklistku, ktorá zostala po páde ležať na vozovke, vôbec nezastavil a pokračoval v ceste do neďalekej obce Klubina, kde narazil do plota rodinného domu. Z prevráteného vozidla začal unikať, ale o chvíľu ho v Starej Bystrici zadržala pátrajúca policajná hliadka," spresnila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Jana Balogová.

Vykonaná skúška potvrdila prítomnosť 2,48 promile alkoholu v dychu 40-ročného muža zo Zborova nad Bystricou. Policajný vyšetrovateľ ho už obvinil z ublíženia na zdraví 65-ročnej cyklistky, ktorej zranenia si vyžiadajú viac ako polročné liečenie, ďalej z neposkytnutia pomoci a ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.