Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Podnapitý Martinčan chcel šoférovať auto po koľajisku električiek

Ilustračné foto. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Umiestnili ho do cely policajného zaistenia.

Bratislava 14. januára (TASR) - S viac ako 2,40 promile alkoholu v krvi sa v stredu (13.1.) v noci rozhodol 41-ročný Martinčan šoférovať svoje auto po koľajisku električiek. Keď však v Bratislave na križovatke ulíc M. Sch. Trnavského a Bagarovej do koľajiska vošiel, zastavila ho policajná hliadka. TASR o tom informovala bratislavská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

Patrik L. z okresu Martin sedel za volantom Škody Fabie, do električkového koľajiska vošiel krátko po 00.45 h. "Následne sa s vozidlom pokúšal v jazde pokračovať po koľajniciach. Konanie vodiča však spozorovala hliadka pohotovostnej motorizovanej jednotky," priblížila hovorkyňa.

Policajti ho v rámci kontroly podrobili vykonaniu dychovej skúšky na zistenie prítomnosti alkoholu. "Bola mu nameraná hodnota 1,16 mg/l alkoholu v dychu. Prítomnosť alkoholu potvrdila aj opakovaná dychová skúška s výsledkom 1,15 mg/l," podotkla Mihalíková.

Martinčana polícia zobrala na oddelenie, kde ho obvinili zo spáchania prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a umiestnili do cely policajného zaistenia. "V prípade preukázania viny hrozí vodičovi za nezodpovednú jazdu pod vplyvom alkoholu trest odňatia slobody až na jeden rok," dodala hovorkyňa.

Polícia upozorňuje, že na Slovensku platí tzv. "nulová tolerancia" výšky hladiny alkoholu v dychu, respektíve v krvi.