Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Podnapitý muž rozbíjal okná na považskobystrickom kostole

Ilustračné foto Foto: TASR

V kostole bol miestny kňaz spolu s ďalšími veriacimi. Traja muži obvineného dobehli, zhodili na zem a tam ho držali až do príchodu policajnej hliadky.

Považská Bystrica 5. januára (TASR) – Obvineniu z prečinu poškodzovania cudzej veci bude čeliť 34-ročný muž z Považskej Bystrice. Porozbíjal okná na rímskokatolíckom kostole. Informovala o tom trenčianska krajská policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová.

Dôvodom páchateľovho agresívneho konania malo podľa nej byť udelenie blokovej pokuty za spáchanie priestupku proti majetku v neďalekom pohostinstve. Tam na neho privolali policajnú hliadku z dôvodu, že bol opitý, správal sa agresívne a poškodil majetok pohostinstva.

"Muž sa po odchode z pohostinstva vybral k miestnemu katolíckemu kostolu, kde mal kopnutím nohy rozbiť jedno okno a následne mal kameňmi rozbiť dve sklenené výplne na dverách," uviedla hovorkyňa.

Ako dodala, v kostole bol miestny kňaz spolu s ďalšími veriacimi. Traja muži obvineného dobehli, zhodili na zem a tam ho držali až do príchodu policajnej hliadky. V dychu mu namerali jedno promile alkoholu, umiestnili ho v cele policajného zaistenia. Na kostole spôsobil škodu vo výške 1000 eur, hrozí mu trest odňatia slobody na jeden rok.