Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

Podnapitý senior odmietal vystúpiť z taxíka, po chvíli ním havaroval

Ilustračné foto. Foto: TASR

Dychová skúška u obvineného preukázala 1,2 promile.

Snina 1. júna (TASR) – Trest odňatia slobody až na päť rokov hrozí 65-ročnému mužovi zo Sniny, ktorý v noci zo soboty (30. 5.) na nedeľu (31. 5.) v podnapitom stave havaroval taxíkom, v ktorom sa krátko pred skutkom viezol ako pasažier. Ako informovala prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová, polícia voči nemu vzniesla obvinenie z prečinu neoprávneného používania cudzieho motorového vozidla spáchaného v súbehu s prečinom ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

K udalosti malo dôjsť o 00.20 h v nedeľu v Snine, keď si obvinený "v silne podnapitom stave" objednal odvoz prostredníctvom jednej z miestnych taxislužieb. "Bol odvezený na miesto, kde si želal, no odmietal vystúpiť. Keď mu taxikár pomáhal vystúpiť, zákazník ho napadol, udrel päsťou do tváre, presadol si na miesto vodiča a s vozidlom odišiel preč," opísala následné udalosti Ligdayová s tým, že Sninčanovi sa autom podarilo prejsť len pár metrov, po ktorých narazil do stojaceho osobného vozidla. Škodu, ktorú obvinený pri nehode spáchal, vyčíslili na 8000 eur.

Dychová skúška u obvineného preukázala 1,2 promile. Policajti muža obmedzili na osobnej slobode, umiestnili ho do cely policajného zaistenia a v prípade začali trestné stíhanie.