Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Podniky v obytných zónach v Rožňave budú môcť byť otvorené dlhšie

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Mnohé prevádzky len zamknú vchod a zákazníci sa v nich zdržiavajú aj naďalej. Navrhovanou zmenou by teda došlo k zosúladeniu faktického stavu so stavom právnym, uvádza dôvodová správa.

Rožňava 3. júla (TASR) - Reštaurácie, kaviarne či pohostinstvá v obytných zónach v Rožňave budú môcť byť otvorené od nedele do štvrtka o hodinu dlhšie. Poslanci mesta na júnovom zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ) schválili predĺženie ich prevádzkového času do 23.00 h.

Reštaurácie či pohostinstvá, ktoré sa nachádzajú v obytných zónach Rožňavy, mohli byť doposiaľ od nedele do štvrtka otvorené do 22.00 h a v piatok, sobotu a dni, po ktorých nasleduje deň pracovného pokoja, do 23.00 h. Ako vyplýva z dôvodovej správy predloženej na zasadnutie MsZ, mnohé prevádzky však nariadenie mesta nerešpektovali.

"Mnohé prevádzky len zamknú vchod a zákazníci sa v nich zdržiavajú aj naďalej. Navrhovanou zmenou by teda došlo k zosúladeniu faktického stavu so stavom právnym," uvádza dôvodová správa.

Po schválení zmeny budú môcť byť podniky v obytných zónach Rožňavy otvorené každý deň do 23.00 h. Exteriérové sedenia a terasy však budú musieť prevádzkovatelia zatvárať rovnako ako doposiaľ o 22.00 h. Podľa dôvodovej správy predĺženie prevádzkovej doby podnikov pomôže v súvislosti s nedávnymi obmedzeniami pre pandémiu nového koronavírusu aj majiteľom prevádzok.