Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Regióny

Podozrivého z lúpeže v Poprade vypátrali policajti do dvoch hodín

Ilustračné foto. Foto: Teraz.sk - Jaroslav Taldík

Obvinený muž v stredu zaklopal na dvere jedného z bytov na Moyzesovej ulici v Poprade. Po tom, čo mu muž otvoril dvere, páchateľ mu nastriekal do tváre slzný plyn, vošiel dnu a nožom muža bodol.

Poprad 24. mája (TASR) - Polícia v Poprade obvinila zo zločinu lúpeže spáchaného v súbehu s trestným činom porušovania domovej slobody 41-ročného Popradčana. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

Obvinený muž v stredu (22. 5.) zaklopal na dvere jedného z bytov na Moyzesovej ulici v Poprade. Po tom, čo mu muž otvoril dvere, páchateľ mu nastriekal do tváre slzný plyn, vošiel dnu a nožom muža bodol.

"Žiadal od napadnutého peniaze. Ten mu dal 20 eur, páchateľ si však všimol aj 35 eur položených pri dverách, ktoré taktiež vzal a odišiel preč," uviedla hovorkyňa s tým, že polícia už dve hodiny po skutku stotožnila a vypátrala osobu podozrivú zo spáchania týchto činov. Napadnutý muž utrpel ťažký úraz, ktorý si vyžiada niekoľkotýždňové liečenie.

Hovorkyňa doplnila, že vzhľadom na závažnosť skutku, ako aj na skutočnosť, že obvinený tieto skutky spáchal v podmienečnom odsúdení za iný trestný čin, okresný vyšetrovateľ spracoval podnet na podanie návrhu na vzatie obvineného do väzby.