Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Regióny

KONTAJNEROVÝ PYROMAN: 28-ročného Košičana chytila polícia na úteku

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Kapusta

Škodu spôsobenú košickej firme poškodením šiestich takýchto nádob vyčíslili takmer na 1200 eur.

Košice 24. apríla (TASR) - Muža, ktorého polícia chytila na úteku po tom, ako tento týždeň na košickom Sídlisku Ťahanovce podpálil niekoľko kontajnerov, obvinili z ďalšieho podobného činu. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Košiciach Jana Mésarová.

Z prečinu poškodzovania cudzej veci obvinili 28-ročného Košičana pre podpaľovanie kontajnerov v noci z 20. na 21. apríla. Takéhoto činu sa mal dopustiť aj 15. apríla nadránom. „Podľa doterajšieho vyšetrovania obvinený pred bytovým domom na Ružovej ulici podpálil plastovú nádobu na komunálny odpad. Potom prešiel na parkovisko na Krivej ulici, kde podpálil ďalšiu, pričom od tejto sa požiar rozšíril na ďalšie tri. Dve z nich zhoreli úplne,“ spresnila s tým, že vplyvom tohto požiaru došlo k poškodeniu dvoch zaparkovaných áut. Následne mal na Sídlisku Ťahanovce na Hanojskej ulici podpáliť ďalšiu plastovú nádobu na odpad.

Škodu spôsobenú košickej firme poškodením šiestich takýchto nádob vyčíslili takmer na 1200 eur. „Rozsah spôsobenej škody na poškodených vozidlách je predmetom vyšetrovania,“ dodala Mésarová.

Obvinený je stíhaný väzobne. V minulosti bol viackrát súdne trestaný za rôznu trestnú činnosť. Ako v utorok (21. 4.) informovala, bol v podmienečnom treste.