Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Podujatie Gotická cesta otvorená je tohto roku zamerané na južnú trasu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Obidva autobusy budú odchádzať z autobusovej stanice v Rožňave. Prvý, so slovenským sprievodcom, vyrazí o 9.30 h, s maďarským o polhodinu neskôr.

Rožňava 30. augusta (TASR) – Interiéry piatich kostolov a ďalšie zaujímavosti regiónu Gemer si môžu prezrieť návštevníci podujatia Gotická cesta otvorená, ktoré sa uskutoční v sobotu 31. augusta. Ako TASR informoval Vladimír Ondrejovič z občianskeho združenia (OZ) Gotická cesta, v aktuálnom druhom ročníku sa zamerali na južnejšiu trasu Gotickej cesty.

„Tento rok by sme radi využili potenciál turistov, ktorí prichádzajú z Maďarska a každý rok ich je viac. Preto sme sa rozhodli zobrať na podujatie dva autobusy namiesto jedného, ako to bolo predošlý rok,“ uviedol Ondrejovič s tým, že v jednom bude slovensky a v druhom maďarsky hovoriaci sprievodca.

Obidva autobusy sú už podľa neho síce vypredané, ľudia sa však k nim môžu pridať vlastnými autami, prípadne prísť len k tomu kostolu, ktorý ich zaujíma. „Časový rozpis sme uverejnili na našej facebookovej stránke, takže kto má záujem o individuálnu návštevu, môže si vytypovať hodiny, v rámci ktorých sa celá skupina bude nachádzať v danom kostole,“ dodal Ondrejovič.

Obidva autobusy budú odchádzať z autobusovej stanice v Rožňave. Prvý, so slovenským sprievodcom, vyrazí o 9.30 h, s maďarským o polhodinu neskôr. Vyvrcholením programu bude koncert flautového kvarteta Symfonického orchestra Slovenského rozhlasu v gotickom kostole v Štítniku.