Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

PODVOD V HUMENNOM: Polícia vyšetruje predaj traktora cez internet

Ilustračné foto. Foto: TASR Roman Hanc

Žena reagovala na ponuku a s predávajúcim sa dohodli na postupe pri predaji, doposiaľ jej ale nebol doručený traktor ani vrátené peniaze.

Humenné 27. apríla (TASR) - Polícia vyšetruje podvod cez internet na žene z Karnej v okrese Humenné. Ako TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová, na internetovej stránke bol zverejnený inzerát, na predaj traktora za sumu 6500 eur.

Spomenutá žena reagovala na ponuku a s predávajúcim sa dohodli na postupe pri predaji. "Žena mala uhradiť sumu 7000 eur prepravnej spoločnosti, čo aj urobila prevodným príkazom vo svojej banke. Napriek tomu, že táto platba bola uskutočnená vo februári tohto roku, kupujúcej doposiaľ nebol doručený traktor a ani jej neboli vrátené finančné prostriedky," uviedla Ligdayová.

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Humennom začal trestné stíhanie pre trestný čin podvodu. Zákon pre páchateľa tohto trestného činu stanovuje podľa Ligdayovej trestnú sadzbu odňatia slobody na jeden až päť rokov.