Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Poisťovňa odhaduje škodu po páde mosta pri Kurimanoch na 2 milióny eur

Pohľad na stavbu zrútenej mostnej konštrukcie v Kurimanoch Foto: TASR/Oliver Ondráš

Stavbu úseku D1 diaľničného úseku D1 z Jablonova po Jánovce poistila Kooperativa.

Bratislava 7. novembra (TASR) - Odhadovaná škoda, ktorá vznikla pádom mosta pri Kurimanoch, dosahuje 2 milióny eur. Pre TASR to dnes uviedla vedúca oddelenia marketingu poisťovne Kooperativa Erika Barkolová.

V poisťovni Kooperativa je poistená stavba diaľničného úseku D1 z Jablonova po Jánovce, na ktorom sa v piatok 2. novembra zrútil rozostavaný most. "Predpokladaná výška škody sa zatiaľ odhaduje na dva milióny eur. Z toho sú predpokladané náklady na poistné plnenia z poistenia majetku a strojov 1,3 milióna eur a predbežné náklady na poistné plnenia za škody na zdraví 650.000 eur," vyčíslila Barkolová.

Definitívnu výšku škody však bude možné podľa jej slov konkretizovať v nasledujúcom období po realizovaní odpratávacích úkonov na mieste nešťastia. "Poisťovňa Kooperativa je pripravená plniť si záväzky vyplývajúce zo zodpovednostného poistenia v maximálne možnej výške," dodala Barkolová.

Urobí tak podľa nej až po vyjasnení zatiaľ nie celkom zrejmých dodávateľských a odberateľských vzťahov medzi jednotlivými subjektmi, ktoré sa na výstavbe diaľničného mosta podieľajú, a takisto po vyjasnení miery ich zavinenia.