Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Pokles hospitalizácií počas sviatkov bol v Skalici prechodný

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Pozitivita na mutáciu omikron doposiaľ v skalickej nemocnici nebola preukázaná.

Skalica 3. januára (TASR) - Zlepšenie epidemiologickej situácie vo Fakultnej nemocnici AGEL Skalica počas vianočných sviatkov sa ukázalo ako prechodné. TASR o tom informovala hovorkyňa nemocnice Martina Pavliková.

Koniec roka 2021 bol v nemocnici poznačený výrazným nárastom hospitalizácií pacientov s ochorením COVID-19. Počas silvestrovského dňa bolo prijatých 13 pacientov s novým koronavírusom. Internú ambulanciu urgentného príjmu navštívilo posledný deň roka v pohotovosti 25 pacientov s tým, že väčšine pacientom s ochorením COVID-19 bola poskytnutá ambulantná liečba.

Počas uplynulého týždňa nemocnica otestovala PCR testami 619 osôb a priemerná pozitivita dosiahla 32,4 percenta. Pozitivita na mutáciu omikron doposiaľ v skalickej nemocnici nebola preukázaná. "Aktuálne poskytujeme zdravotnú starostlivosť 39 pacientom s novým koronavírusom, z ktorých podporu umelej pľúcnej ventilácie na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny potrebujú traja pacienti," uviedol riaditeľ nemocnice Jakub Rybár.

Ako ďalej doplnil, pre koronavírusové ochorenie je mimo pracovný proces päť zamestnancov. Naďalej sú vykonávajú len neodkladné operácie a v platnosti je aj zákaz návštev pacientov.

Vakcinačné centrum nemocnice počas silvestrovského týždňa podalo viac ako 600 dávok vakcíny proti novému koronavírusu, z toho 138 prvých a 463 druhých dávok vakcíny. "Prvé dávky vakcíny tvorili 22 percent, čo poukazuje na mierny nárast záujmu v skupine neočkovaných osôb. V týždni od 3. januára sa očkuje od pondelka do stredy, registrované osoby majú samozrejme prednosť pred neregistrovanými," doplnila Pavliková.