Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

POĽADOVICA PODLAMUJE NOHY: Bratislavskí záchranári pomáhali 82 ľudom

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Pacienti utrpeli najmä úrazy dolných končatín, ale vyskytli sa aj poranenia hlavy, chrbtice a hrudníka, priblížili. Vyzvali tiež ľudí, aby si na seba dávali pozor.

Bratislava 14. januára (TASR) - Meteorológovia upozorňujú na poľadovicu na takmer celom území Slovenska. Výstraha platí do stredajšieho (15. 1.) rána 10.00 h. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informoval na webovej stránke.

Výskyt poľadovice očakávajú meteorológovia vo všetkých okresoch Slovenska s výnimkou Námestova a Tvrdošína.

"Tvorba poľadovice predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity," konštatuje SHMÚ. Zľadovatená vrstva na cestách či chodníkov môže spôsobiť problémy v doprave či pri pohybe osôb.


Poľadovica zamestnáva aj záchranárov v Bratislavskom kraji


Poľadovica zamestnávala v utorok aj záchranárov v Bratislavskom kraji. Len do 16.00 h ich vyslali operátori tiesňovej linky na pomoc až k 82 pacientom. Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby (OSZZS) SR o tom informovalo na sociálnej sieti.

"Pacienti utrpeli najmä úrazy dolných končatín, ale vyskytli sa aj poranenia hlavy, chrbtice a hrudníka," priblížili. Vyzvali tiež ľudí, aby si na seba dávali pozor.