Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Dva roky od výbuchu plynu na Mukačevskej: Vyšetrovanie pokračuje

Pietne miesto obetí výbuchu plynu neďaleko miesta nešťastia na Mukačevskej ulici v Prešove. Vzhľadom na tragickú udalosť, výbuch plynu na Mukačevskej ulici č. 7 dňa 6. decembra 2019 v Prešove zrušili Silvestrovský program a oslavy na Hlavnej ulici. V Prešove 31. decembra 2019. Foto: TASR – Milan Kapusta

Krátko popoludní 6. decembra 2019 došlo k výbuchu plynu vo výškovom bytovom dome, v dôsledku ktorého vznikol rozsiahly požiar.

Prešov 6. decembra (TASR) - Policajné vyšetrovanie v súvislosti s výbuchom plynu v bytovom dome na Mukačevskej ulici v Prešove, ku ktorému došlo 6. decembra 2019, naďalej pokračuje. Ako informuje polícia na sociálnej sieti, doposiaľ bolo vznesené obvinenie voči piatim osobám.

OBRAZOM: Osudný výbuch v Prešove, takto vyzerá miesto po tragédii

"V najbližšej dobe by mal byť doručený rozsiahly znalecký posudok k príčinám vzniku výbuchu v bytovom dome. Po jeho doručení a preštudovaní vyšetrovateľom bude možné rozhodnúť o ďalších postupoch vo vyšetrovaní," uvádza polícia.
Na snímke železobetónová základová doska zostala po bytovke na Mukačevskej ulici v Prešove, ktorú zbúrali po tragickom výbuchu plynu zo dňa 6. decembra 2019. Prešov 4. augusta 2020.
Foto: TASR - Milan Kapusta

Krátko popoludní 6. decembra 2019 došlo k výbuchu plynu vo výškovom bytovom dome, v dôsledku ktorého vznikol rozsiahly požiar. Hasiči z horiaceho 12-poschodového paneláka, v ktorom výbuch úplne zničil schodisko, zachránili 39 ľudí. Aj napriek veľkej snahe všetkých záchranných zložiek si však výbuch vyžiadal osem životov.
Na snímke interiér bytového domu na Mukačevskej ulici v Prešove, ktorý poškodil piatkový (6. decembra) výbuch plynu.
Foto: TASR - KR HaZZ v Prešove

Pamiatku obetí si v pondelok o 12.00 h uctia v Konkatedrále sv. Mikuláša v Prešove omšou, ktorú odslúži dekan Rímskokatolíckej farnosti sv. Mikuláša Jozef Dronzek. Bohoslužba bude spojená s pietnou spomienkou. Vzhľadom na celoštátny tzv. lockdown bude svätá omša bez účasti verejnosti. Priamy prenos bude možné sledovať online prostredníctvom youtubového kanála farnosti sv. Mikuláša v Prešove.
Na snímke terénne úpravy v okolí 12-podlažnej bytovky pred demolačnými prácami. Bytovku na Mukačevskej ulici v Prešove natoľko poškodil piatkový (6. decembra) výbuch plynu, že ju budú musieť búrať. Výbuch poškodil aj okná susedných bytoviek.
Foto: TASR - Milan Kapusta