Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Policajní študenti prichytili zlodejov, ktorí chceli vykradnúť auto

Na policajnej snímke auto, ktoré sa zlodeji snažili vykradnúť. Foto: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj

Po tom, ako si páchatelia uvedomili, že sú vyrušení, pokúsili sa z miesta činu ujsť.

Bratislava 29. novembra (TASR) - Polícia obvinila dvoch 70-ročných mužov, ktorí sa na parkovisku pri obchodnom dome v Chorvátskom Grobe pokúšali vykradnúť auto. Pri čine ich prichytili traja študenti policajnej školy, ktorí im zabránili v úniku. TASR o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Bratislave Michal Szeiff.

Ako uviedol, študenti strednej policajnej školy v Pezinku počas služobného voľna spozorovali na parkovisku podozrivé správanie dvoch mužov v tmavom oblečení, ktorí sa pohybovali v blízkosti zaparkovaného vozidla značky Mazda. "Keďže jeden z policajtov toto vozidlo spoznal a vedel, že majiteľom je jeho sused, nadobudol podozrenie, že sa muži môžu dopúšťať protiprávneho konania," priblížil hovorca s tým, že jeden z mužov mal prehľadávať kufor vozidla a druhý kľačať pri otvorených dverách na strane vodiča.

Po tom, ako si páchatelia uvedomili, že sú vyrušení, pokúsili sa z miesta činu ujsť. "Nasadli do vozidla značky Volkswagen a z miesta chceli urýchlene odísť. Policajti sa im však postavili do cesty, v zmysle zákona sa preukázali príslušnosťou k Policajnému zboru a mužov na mieste obmedzili na osobnej slobode," priblížila polícia.



Následne bola na miesto privolaná policajná hliadka, ktorá mužov eskortovala na príslušné policajné oddelenie. Na mieste bolo zistené, že muži spôsobili poškodením uzamknutia vozidla škodu vo výške 150 eur a škodu krádežou finančnej hotovosti vo výške troch eur.

Polícia v tejto súvislosti vzniesla obvinenie z trestného činu krádeže voči 70-ročnému Štefanovi M. z okresu Pezinok a 70-ročnému Štefanovi J. z Bratislavy. "Obaja muži skončili po vykonaní potrebných úkonov v cele policajného zaistenia," doplnil Szeiff.