Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Policajt musel odskočiť pred vodičom, ktorý prekročil rýchlosť

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Podľa polície vodič prekročil maximálnu povolenú rýchlosť v obci o 83 kilometrov za hodinu.

Zlaté Moravce 16. novembra (TASR) – Po tragickom víkende, keď na cestách Nitrianskeho kraja zomrelo päť ľudí, polícia tento týždeň vykonávala na viacerých miestach kontroly. Pri meraní rýchlosti v Zlatých Moravciach policajt musel odskakovať pred rýchlo jazdiacim autom.

Podľa polície vodič prekročil maximálnu povolenú rýchlosť v obci o 83 kilometrov za hodinu. „Na výzvu policajtov, aby zastavil vozidlo, nereagoval a nerešpektoval ani pokyn Stoj! dávaný policajtom prostredníctvom výstražného znamenia na vozidle. Policajt mu musel z cesty doslova odskočiť. Vodič ešte predtým, ako šliapol na plyn, stihol policajtovi ukázať hanlivé gesto. Keďže ušiel, bude vec riešená v ďalšom konaní. Vodičovi hrozí pokuta a trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlá,“ informovala polícia.

Hliadky merali dodržiavanie najvyššej povolenej rýchlosti aj v obci Ivanka pri Nitre. Odhalili tam vodiča BMW, ktorý prekročil rýchlosť o 63 kilometrov za hodinu. „Dostal maximálnu možnú pokutu 800 eur, ktorú následne v hotovosti uhradil,“ uviedla polícia.