Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Policajti doručujú seniorom vo Vysokých Tatrách dezinfekčné mydlá

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Každoročne pri príležitosti mesiaca úcty k starším vyrážajú policajti medzi seniorov s radami, prednáškou a darčekmi.

Vysoké Tatry 26. októbra (TASR) – V rámci akcie Spolu to zvládame doručujú v utorok mestskí policajti tatranským seniorom v domácnostiach a v štyroch denných centrách tekuté dezinfekčné mydlá. V minulosti im takto roznášali ochranné rúška. TASR o tom informoval zástupca náčelníka Mestskej polície (MsP) Vysoké Tatry Jozef Štefaňák.

"Hneď po prepuknutí nákazy COVID-19 na jar minulého roku sme zmobilizovali svoje sily a zadovážili pre našich tatranských starkých zásielku tvárových rúšok z membránového materiálu, ktoré sme im adresne doručili do poštových schránok. Vtedy nám pomohla dlhodobá spolupráca s honorárnym konzulom holandského kráľovstva, Prešovčanom Matúšom Murajdom," priblížil Štefaňák.

Každoročne pri príležitosti mesiaca úcty k starším vyrážajú policajti medzi seniorov s radami, prednáškou a darčekmi. Pre tekuté mydlá sa podľa Štefaňáka rozhodli z dôvodu, že seniori ich v súčasnosti používajú vo zvýšenej miere.

So seniormi spolupracujú mestskí policajti z Vysokých Tatier viac ako 20 rokov. Začínali so susedskými hliadkami, obdobou občianskych patrol, ďalej to boli takzvané Žlté havrany.

"Vďaka ostražitosti spoluobčanov sa vtedy priamo v Tatranskej Kotline podarilo zabrániť vlámačkám do obydlí. Na svojom konte majú policajti stovky starkých, chodcov, do šera vystrojených reflexnými prvkami na zlepšenie ich viditeľnosti v cestnej premávke. Mnohým z nich pomohla ďalšia cenná pomôcka z dielne MsP – Seniorkarta so základnými informáciami o zdravotnom stave svojho majiteľa. V prípade kolapsu je to neoceniteľné pre jeho záchrancu, ako aj pre neho samotného," dodal Štefaňák.