Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

NETRPEZLIVÍ VODIČI V BRATISLAVE: Desiatky z nich jazdili na červenú

Ilustračné foto. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Za priestupok je možné uložiť pokutu vo výške do 300 eur a zákaz činnosti viesť motorové vozidlá až na dva roky.

Bratislava 6. októbra (TASR) - Bratislavskí dopraví policajti sa v priebehu uplynulých dní zamerali na dodržiavanie zákazu jazdy na červenú cez križovatky riadené semaformi. Počas kontroly zaznamenali 23 priestupkov. Vodičom hrozia pokuty a zákaz viesť motorové vozidlo. Informoval o tom hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Bratislave Michal Szeiff.

"Počas doby trvania tejto kontroly zaznamenali celkovo 23 priestupkov spočívajúcich v porušení zákazu jazdy na červenú cez križovatky. Tieto porušenia pravidiel cestnej premávky patria k závažným priestupkom," spresnil Szeiff.

Za priestupok je možné uložiť v blokovom konaní pokutu vo výške do 150 eur, v správnom konaní vo výške od 60 do 300 eur a zákaz činnosti viesť motorové vozidlá až na dva roky. "Opätovne apelujeme na všetkých vodičov, aby sa dôsledne venovali situácii v cestnej premávke, svoju jazdu prispôsobili svojim schopnostiam a vlastnostiam vozidiel a rovnako dodržiavali pravidlá cestnej premávky," zdôraznil Szeiff.