Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Do skladu v Tomášove sa vlámali dvaja muži, chceli materiál a náradie

Foto: Ilustračné foto: TASR/Radovan Stoklasa

Policajti pri pátraní okolia spozorovali osobu zodpovedajúcu popisu, ktorá sa po spozorovaní policajtov dala na útek, uviedol Szeiff.

Bratislava 3. januára (TASR) – Policajti Pohotovostnej motorizovanej jednotky (PMJ) vypátrali v sobotu (1. 1.) mužov, ktorí sa vlámali do priestorov jedného zo skladov v obci Tomášov v okrese Senec. TASR o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

Policajti PMJ sa na mieste skontaktovali s majiteľom skladu, ktorý im uviedol, že neznámi páchatelia poškodili uhlovou brúskou dvere do skladu. Policajtom uviedol aj popis páchateľov a ich predpokladaný smer úteku, keďže disponoval kamerovým záznamom.

"Policajti pri pátraní okolia spozorovali osobu zodpovedajúcu popisu, ktorá sa po spozorovaní policajtov dala na útek. Policajti muža dobehli a mužovi, ktorý začal klásť aktívny odpor uložili služobné putá," uviedol Szeiff. Neďaleko od miesta zadržania muža spozorovali policajti PMJ aj druhého, ktorý sa brodil prívodným kanálom a chcel z miesta utiecť. Policajti mužovi na mieste obmedzili osobnú slobodu. Následne páchatelia podľa Szeiffa uviedli, že do skladu sa vlámali s cieľom odcudzenia stavebného materiálu a náradia. "V blízkosti tohto miesta bolo nájdené aj osobné vozidlo Škoda Fabia, v ktorom sa mal nachádzať aj poškodený visiaci zámok zo skladu. Následným preverovaním bolo zistené, že na vozidle sú namontované tabuľky s evidenčným číslom z iného vozidla," priblížil Szeiff.

Poverený príslušník Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Senci začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci trestného činu krádeže v štádiu pokusu, spáchaného formou spolupáchateľstva.