Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Regióny

Policajti SR a Maďarska nacvičovali spoločné cezhraničné sledovanie

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Michal Svítok

Policajné hliadky si z vysielačiek vypočuli hlásenie o unikajúcom vozidle, ktoré sa vyhýba policajnej kontrole neuposlúchnutím jednoznačných signálov a pokynov na zastavenie.

Nitra 26. mája (TASR) - Policajti z Nitrianskeho kraja absolvovali nácvik cezhraničného prenasledovania spolu so svojimi maďarskými kolegami. Účelom simulovanej situácie bolo precvičenie súčinnosti policajných orgánov oboch krajín s cieľom účinnejšie čeliť trestnej činnosti presahujúcej štátne hranice, informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Nitre.

Cvičenie bolo zároveň zamerané aj na preverenie účinnosti toku informácií prostredníctvom spoločného kontaktného pracoviska, príslušných operačných stredísk a činnosť policajtov zaradených do bežného výkonu služby.

Policajné hliadky si z vysielačiek vypočuli hlásenie o unikajúcom vozidle, ktoré sa vyhýba policajnej kontrole neuposlúchnutím jednoznačných signálov a pokynov na zastavenie. Vozidlo nelegálne vstúpilo na územie SR. Po celý čas bolo prenasledované policajnou hliadkou Maďarska. Pri prekročení hranice si maďarskí policajti vyžiadali spoluprácu policajných orgánov SR. Po nasadení síl a prostriedkov slovenskej polície boli páchatelia zadržaní.