Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Nitrianski policajti rozdávali nezodpovedným vodičom vysoké pokuty

Policajná snímka z kontroly v obci Cabaj-Čápor. Foto: Facebook: Polícia SR - Nitriansky kraj

Povolenú rýchlosť prekročil aj 30-ročný vodič motocykla, ktorý na ceste medzi Cabajom-Čáporom a Trnovcom nad Váhom išiel rýchlosťou 193 km/h.

Cabaj-Čápor 16. septembra (TASR) – Nitrianski policajti udeľovali vodičom vysoké pokuty za prekročenie najvyššej povolenej rýchlosti. Pri kontrole odmerali aj motorkára, ktorý medzi dvoma obcami jazdil rýchlosťou takmer 200 km/h.

Dopravná hliadka merala rýchlosť v obci Cabaj-Čápor, časť Riegler. „Je to miesto, kde vodiči často nerešpektujú najvyššiu povolenú rýchlosť. Napríklad 44-ročná vodička vozidla Škoda Superb tu viedla vozidlo rýchlosťou 127 km/h, čím prekročila maximálne povolenú rýchlosť o 77 km/h, za čo jej bola uložená bloková pokuta vo výške 800 eur,“ informovala polícia.

Povolenú rýchlosť prekročil aj 30-ročný vodič motocykla, ktorý na ceste medzi Cabajom-Čáporom a Trnovcom nad Váhom išiel rýchlosťou 193 km/h. „Na uvedenom úseku je povolená deväťdesiatka, čím prekročil najvyššiu povolenú rýchlosť o 103 km/h. Aj tomuto vodičovi bola na mieste uložená bloková pokuta vo výške 800 eur. Niektorí vodiči po ceste doslova letia, a to aj napriek tomu, že vysoká rýchlosť je jednou z najčastejších príčin dopravných nehôd,“ pripomenula polícia.