Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Regióny

Policajti udelili počas kontroly v Bratislavskom kraji 83 pokút

Ilustračné foto. Foto: TASR

Najčastejším priestupkom bolo prekročenie najvyššej dovolenej rýchlosti.

Bratislava 26. októbra (TASR) - Policajti udelili v rámci utorkovej (25. 10.) kontroly dodržiavania pravidiel cestnej premávky na území Bratislavského kraja 83 blokových pokút. Najčastejším priestupkom bolo prekročenie najvyššej dovolenej rýchlosti. Bratislavská polícia o tom informovala na sociálnej sieti.

"Boli zistené aj viaceré porušenia pravidiel cestnej premávky závažným spôsobom, ako napríklad prejazd cez železničné priecestie v čase, keď je to zakázané, používanie telefónneho prístroja počas jazdy vedenia motorového vozidla či nedanie prednosti v jazde," doplnila.

Na začiatku kontroly odhalili vodiča, ktorý jazdil pod vplyvom alkoholu. "Dopustil sa trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," ozrejmila polícia.

Kontrolu vykonávali policajti Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave spolu s kadetmi z Akadémie Policajného zboru v Bratislave. Zameriavali sa najmä na zisťovanie požitia alkoholických nápojov, kontrolu dodržiavania ustanovených rýchlostí a kontrolu dodržiavania spôsobu jazdy.