Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Regióny

Policajti v Košickom kraji sú v teréne od skorého rána

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Prioritou je zabezpečiť nerušený priebeh prezidentských volieb a dohliadať na ochranu verejného poriadku, života a zdravia osôb a majetku.

Košice 6. apríla (TASR) - Policajti v Košickom kraji sú počas sobotňajšieho druhého kola prezidentských volieb v teréne od skorých ranných hodín. So špeciálne vycvičenými služobnými psami prekontrolovali objekty, v ktorých sa konajú voľby. TASR o tom informovala košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová s tým, že v prípade potreby sú pripravení zasiahnuť aj policajti špecializovaných útvarov.

"Ani tentokrát nič nenecháme na náhodu, a preto sme opäť vyčlenili dostatočný počet policajtov, ktorí budú dohliadať na dodržiavanie verejného poriadku, bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky. Volebným miestnostiam budú zvýšenú pozornosť venovať nielen uniformovaní policajti v motorizovaných či peších hliadkach, ale i policajti, ktorí tam budú aj napriek tomu, že ich nebudete vidieť," povedal košický krajský policajný riaditeľ Štefan Mulik.

Prioritou je zabezpečiť nerušený priebeh prezidentských volieb a dohliadať na ochranu verejného poriadku, života a zdravia osôb a majetku. "Zvýšenej pozornosti neuniknú ani sídla volebných komisií a policajti svojou prítomnosťou budú predchádzať aj páchaniu protiprávnej činnosti," doplnila Ivanová s tým, že zatvorením volebných miestností sa ich činnosť v Košickom kraji nekončí.

Verejnosti tiež pripomína, aby bezodkladne na najbližšom útvare Policajného zboru alebo na známom bezplatnom telefónnom čísle 158 oznámila, ak bude disponovať informáciami o možnom narušení pokojného priebehu volieb či akejkoľvek protiprávnej činnosti.

Slováci si v sobotu vyberajú prezidenta v druhom kole volieb. V ére samostatného Slovenska ide v poradí o šieste priame voľby hlavy štátu. O prezidentský palác bojujú dvaja kandidáti, ktorí postúpili z prvého kola. Volebné miestnosti budú otvorené do 22.00 h.