Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

Policajti zachránili život mužovi:Chcel skočiť z mosta v Hornej Štubni

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Mladý muž bol podľa neho veľmi rozrušený a opakovane uvádzal, že ho už nebaví život, a preto chcel skočiť z mosta, aby všetko ukončil.

Horná Štubňa 30. apríla (TASR) - Policajti zachránili v piatok 27. apríla večer život 22-ročnému mužovi z okresu Turčianske Teplice. Ten chcel skočiť zo železničného mosta v Hornej Štubni (okres Turčianske Teplice), informoval v pondelok TASR žilinský krajský policajný hovorca Radko Moravčík.

Oznámenie o mužovi, ktorý chcel skočiť z Kráľovho mosta, prijalo žilinské krajské policajné operačné stredisko. To na miesto vyslalo hliadku z Obvodného oddelenia Policajného zboru z Turčianskych Teplíc. Policajti po príchode na miesto uvideli v polovici asi 30 metrov vysokého mosta muža, ktorý sedel na kraji za kovovým zábradlím, kde bol už voľný priestor nad zemou. "Muž bol značne rozrušený a prehnutý smerom od mosta nad zem. Policajti s ním ihneď začali komunikovať. Ten kričal, že nikoho nepotrebuje. Policajti takticky počas neustálej komunikácie k nemu pristúpili od jeho chrbta a využili, že sa otočil hlavou k nim. Vtedy ho policajti chytili a stiahli cez zábradlie smerom k železničnej trati, a tak mu zabránili v jeho ďalšom konaní," uviedol Moravčík.

Mladý muž bol podľa neho veľmi rozrušený a opakovane uvádzal, že ho už nebaví život, a preto chcel skočiť z mosta, aby všetko ukončil. "Muža policajti odviedli k služobnému motorovému vozidlu, neustále s ním komunikovali a privolali mu rýchlu zdravotnú pomoc. Následne muža po zistení jeho totožnosti odovzdali zdravotníkom. Policajti svojím taktickým a rýchlym zásahom naplnili poslanie polície Pomáhať a chrániť a zachránili život 22-ročnému mužovi z okresu Turčianske Teplice," dodal.