Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Zlodeji chceli vykradnúť potraviny, polícia ich zadržala výstrelmi

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Celkovo tak policajti vystrelili 30 nábojov.

Galanta 28. decembra (TASR) - Galantské policajné hliadky zasahovali dnes ráno proti trom mužom, ktorí vykrádali potraviny vo Veľkom Grobe v okrese Galanta.

O piatej ráno zavolal na linku 158 svedok, ktorý si všimol podozrivých mužov. Vzápätí polícia vyslala na miesto postupne šesť motorizovaných policajných hliadok, ktoré sa rozostavali na trase predpokladaného úniku páchateľov. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Mária Linkešová.

Podľa jej slov policajti na zastavenie unikajúceho auta VW Passat použili služobné zbrane. "Varovné výstrely a policajná streľba na vozidlo zastavila mužov na začiatku obce Dolná Streda. Celkovo tak policajti vystrelili 30 nábojov," konštatovala.

Policajti na mieste zadržali troch mužov zo Serede aj s ukradnutým tovarom v kufri auta a pravdepodobne plynovou zbraňou. "Jeden z podozrivých je 39-ročný P. S., ktorý bol už v minulosti viackrát trestaný za podobnú trestnú činnosť. Seredskí policajti v súčasnosti vykonávajú so zadržanými procesné úkony. Muži sú podozriví z prečinu krádeže vlámaním," uzavrela Linkešová.