Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

SMUTNÝ PRÍPAD 11-ROČNÉHO DIEVČAŤA: Malo sa utopiť vo vodnej nádrži

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Na mieste stále zasahuje polícia v spolupráci s hasičmi, uviedla policajná hovorkyňa.

Ružiná 28. júna (TASR) - Polícia a hasiči prehľadávajú vodnú nádrž Ružiná v okrese Lučenec. Utopiť sa v nej malo len 11-ročné dievča. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Banskej Bystrici Petra Kováčiková.

"Prijali sme informáciu o tom, že vo vodnej nádrži sa malo utopiť 11-ročné dievča. Na mieste stále zasahuje polícia v spolupráci s hasičmi," uviedla policajná hovorkyňa s tým, že bližšie informácie zatiaľ nie je možné poskytnúť.

Po dievčati pátralo šesť príslušníkov Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) s dvoma kusmi techniky. "Zasahujúci príslušníci s pomocou člna prehľadávali hladinu spolu s potápačmi," povedal pre TASR hovorca Krajského riaditeľstva HaZZ v Banskej Bystrici Matúš Kondela. Hasičom sa telo utopeného dievčaťa podarilo nájsť, nachádzať sa malo neďaleko brehu.

Vodná nádrž Ružiná bola v uplynulých rokoch rekonštruovaná, v súčasnosti sa uskutočňuje jej napúšťanie. Podľa Slovenského vodohospodárskeho podniku (SVP) bola v polovici júna nádrž napustená približne na 18 percent svojho celkového objemu.