Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Auto po zrážke dopadlo na bicykel, dôchodca stihol odskočiť

Vodička a starček utrpeli povrchové zranenia s dobou liečenia do 7 dní. Foto: FB Polícia SR - Košický kraj

Dychová skúška nepotvrdila alkohol ani u jedného z účastníkov nehody.

Trebišov 21. mája (TASR) – K dopravnej nehode, pri ktorej sa osobné auto zrazilo s nákladným vozidlom, došlo v stredu (20. 5.) popoludní v Trebišove. Osobné auto sa po zrážke prevrátilo a dopadlo na bicykel, ktorý viedol 79-ročný cyklista. Ten stihol od bicykla odskočiť a utrpel tak len povrchové zranenia. Informovala o tom vo štvrtok polícia.

K nehode došlo krátko po 15.00 h na križovatke Varichovskej a Kukučínovej ulice. Nákladné auto značky Peugeot Boxer viedol 52-ročný vodič smerom k zimnému štadiónu, podľa doterajších zistení na križovatke nedal prednosť vozidlu značky Suzuki SX4, za volantom ktorého sedela 52-ročná vodička. "Po náraze jej vozidlo odhodilo na chodník, narazilo do oplotenia jedného z rodinných domov, otočilo sa na strechu a dopadlo na bicykel," uviedla košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Podľa predbežného vyjadrenia lekárov utrpela vodička zranenia s predbežnou dobou liečenia a práceneschopnosti nad sedem dní, dôchodca na bicykli mal povrchové zranenia s dobou liečenia do sedem dní. Celkovú predbežnú škodu vyčíslili na 11.500 eur.

Dychová skúška nepotvrdila alkohol ani u jedného z účastníkov nehody. Presná príčina, jej bližšie okolnosti, ako aj miera zavinenia je predmetom ďalšieho vyšetrovania. "Polícia v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví," dodala Ivanová.