Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Cez víkend riešili v Trnavskom kraji nehody opitých motorkárov

Ilustračná snímka. Foto: KR PZ v Trenčíne

Opitý za volant motorky Stomp Z3 140 bez evidenčného čísla si sadol aj 32-ročný nevodič v okrese Dunajská Streda.

Trnava 23. mája (TASR) - Nehody motorkárov pod vplyvom alkoholu riešili počas uplynulého víkendu policajti v Trnavskom kraji. V okrese Trnava jednému namerali tri promile alkoholu, v okrese Dunajská Streda druhému 2,5 promile. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa v Trnave Mária Linkešová.

"Jazdu v opitosti na motorke Harley Davidson nezvládol 36-ročný vodič, ktorý v nedeľu (22. 5.) o 01.50 h vychádzal z Trnavy na obec Bohdanovce a v pripájacom pruhu sa dostal mimo cestu, kde sa prevrátil na pravý bok. Policajti ho podrobili dychovej skúške na alkohol a v dychu mu namerali 1,54 mg/l, čo je viac ako tri promile. Pri nehode sa nik nezranil a motorku si prezvala rodina," uviedla hovorkyňa.

Opitý za volant motorky Stomp Z3 140 bez evidenčného čísla si sadol aj 32-ročný nevodič v okrese Dunajská Streda. "K nehode došlo v sobotu (21. 5.) krátko po obede, keď nezvládol prejazd cez mierne pravotočivú zákrutu v obci a narazil čelne do auta Škoda Felicia, ktoré išlo v protismere. Policajti pri lustrácii zistili, že muž jazdil bez vodičského preukazu a, navyše, pod vplyvom alkoholu, v dychu mal 1,25 mg/l, čo je 2,5 promile," doplnila Linkešová. Polícia eviduje aj tretiu nehodu s motocyklom v Kútoch. "Vyžiadala si zranenie motocyklistu, okolnosti a mieru zavinenia naďalej preverujeme," uviedla.