Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Regióny

Dodržiavanie opatrení na košickom Luníku IX je zatiaľ bezproblémové

Na snímke mestská polícia kontroluje výsledok testu na Luníku IX. Košice, 27. januára 2021. Foto: TASR – František Iván

Dôvodom sprísnenia ochranných opatrení a posilnenia kontrol je, že uplynulý víkend sa v rámci celonárodného skríningu v tejto MČ potvrdilo ochorenie COVID-19 u 38 osôb.

Košice 28. januára (TASR) – Kontroly opatrení pred šírením ochorenia COVID-19 na košickom Luníku IX zatiaľ prebiehajú bezproblémovo. Pre TASR to potvrdila košická mestská polícia (MsP) aj hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Lenka Ivanová.

„Polícia v súvislosti s vykonávaním kontrol dodržiavania karanténnych opatrení v mestskej časti Luník IX nezaznamenala žiadne narušenie verejného poriadku,“ uviedla Ivanová. Podľa jej slov sú obyvatelia zatiaľ disciplinovaní a nebolo potrebné zvýšiť počet hliadok.

MsP dodala, že občanov upozorňujú na platný zákaz vychádzania a pozornosť venujú najmä kontrole tzv. certifikátov o absolvovaní testu na nový koronavírus s negatívnym výsledkom.

„Občania reagujú pokojne a plnia všetky pokyny príslušníkov MsP. Na kontrolu je vyčlenená jedna hliadka MsP zo stanice KVP, ktorej podľa aktuálneho vývoja situácie vypomáha aj hliadka MsP z pohotovostnej ochrannej jednotky,“ doplnila s tým, že miesto monitorujú spolu s príslušníkmi PZ a Ozbrojených síl SR.

Na základe vyhlášky košického regionálneho úradu verejného zdravotníctva malo mesto na Luníku IX za asistencie bezpečnostných zložiek zabezpečiť dodržiavanie karanténnych opatrení, domácej izolácie u osôb s ochorením COVID-19, ako aj u všetkých osôb, ktoré boli s nimi v úzkom kontakte. Dôvodom sprísnenia ochranných opatrení a posilnenia kontrol je, že uplynulý víkend sa v rámci celonárodného skríningu v tejto MČ potvrdilo ochorenie COVID-19 u 38 osôb. Vyhláška neobmedzuje pohyb osôb zo sídliska, ktoré sa preukážu negatívnym výsledkom testu.